Kaçak kesim şap hastalığına neden oluyor

İvme Et Entegre Tesisi yöneticisi Veysi Songur, Şap hastalığının ahırlarda, evlerde ve kasaplarda sağlıksız bir şekilde yapılan kaçak kesimden dolayı kaynaklandığını söyledi.

Sağlık Yayın: 15 Mart 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 15.03.2023 15:11:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman’da artan et fiyatlarına ve kaçak et kesimine sert tepki gösteren İvme Et Entegre Tesisi yöneticisi Veysi Songur, il genelinde yapılan kesimlerin sağlıksız ortamlarda %70’in kaçak yapıldığını ifade etti. ‘Mühürsüz et, sağlıksız ettir” diyen Songur, bunun önüne geçilmesi için yetkilileri görevlerini yapmaya davet etti. Mevcut mezbahanenin bile kaçak et kesiminden dolayı zarar ettiğini belirten İvme Et Entegre Tesisi yöneticisi Veysi Songur, bunun önüne geçilmesi gerektiğini ve kentin dört bir tarafında hastalıklı ve denetimsiz kaçak et kesiminin devam ettiğini söyledi.

BATMAN’DA GÜNDE 30 TON ET TÜKETİYOR

Batman genelinde günde ortalama 30 ton et tüketildiğini belirten İvme Et Entegre Tesisi yöneticisi Veysi Songur; “30 tonun ancak 5 tonu resmi, mühürlü ve sağlıklı ortamlarda kesiliyor. Geri kalan 25 ton et ise kaçak ve sağlıksız ortamlarda kesilip halkın sağlığı tehdit ediliyor. Hayvan Borsasını kapatanlar, asli görevleri olan kaçak et kesiminin de önüne geçmelidirler. Batman genelinde nerelerde kaçak et kesimi yapıldığını herkes biliyor. Şap hastalığı kesilen kaçak etlerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Denetimler yapılmadığı için kasaplarda sağlıksız et olan kaçak kesime yöneliyor. “dedi.

‘MÜHÜRSÜZ ET, SAĞLIKSIZ ETTİR’

“Mühürsüz etlerin sağlıksız et” olduğunu vurgulayan Songur, Batman’da mühürsüz etlerin denetlenmemesinden yakındı. Ayrıca 37 dönüm arazide tesise zincir yatırımlar yapmak istediklerini ancak denetimsizlik yüzünden gerçekleştiremediklerini belirterek; “Eğer denetimler olmazsa kanuni haklarımızı arayacağız. Yetkililerden ricamız kaçak et kesiminin önüne geçmeleridir. Bu halkın sağlığı ve sorumluluk demektir” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.