Eğitim Bir Sen’den ‘Bir bilenle bilge nesil’ projesi

Eğitim Bir Sen’den ‘Bir bilenle bilge nesil’ projesi

Yaşam Yayın: 22 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 22.02.2024 14:16:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Genç Memur-Sen’in Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı protokol gereği her yıl düzenlenen “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinin 2024 yılı çalışmalarının planlanması tamamlanarak projeye start verildi. 

Proje kapsamında Batman İl merkezinde onbeş, ilçelerden beş lise olmak üzere toplam yirmi okulda hediye kitaplar öğrencilere dağıtıldı.

20 OKULA KİTAP DAĞITILACAK

Proje koordinatörü olan Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Yunus Gönül yaptığı açıklamada; “Yeni bir dünyanın hayali için bilge bir nesle ihtiyaç olduğunu biliyor; ilim, irfan ve hikmet yolunda şuurlu bir gençlik ortaya çıkarmak için mücadele ediyoruz. Medeniyet tarihimizi düşündüğümüzde yaşadığımız dönem bizler için bir dönüm noktası niteliğindedir. 21. Yüzyılın bir eşik olduğunu ve bu eşiğinde ancak bilimle atlatılacağına inanıyoruz. Değerlerine ve ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olan bir gençlik hayaliyle yıllardan beri bilinçli ve öncü projelere imza atan Genç Memur-Sen’imizin imza projesi için Kudüs Yazarı hocamız Ali EMRE’nin kaleme aldığı “SELAHADDİN” adlı eserini belirledik. Son dönemlerde hain İsrail’in saldırılarıyla abluka altına alınan Gazze ve Filistindeki kardeşlerimizin yaşadığı topraklardaki tarihsel geçmişini ve haklılıkları ile ilgili bilinç oluşturmayı amaçlamış olduk.”

‘YENİ HEDEFLER OLUŞTURMANIN GAYRETİNDEYİZ’

Memur-Sen İl Temsilcisi Şehmuz Önlü;  “Mehmet Akif İnan, Eğitim-Bir-Sen’i, Memur-Sen’i kurmakla yetinmedi, bizlere sadece eserler bırakmadı, bizleri emanetler zincirinin bir halkası haline getirdi. Bu zincirin en önemli emaneti hiç şüphesiz genç neslimizdir. Gençlik, onun hayatında yaşayıp geçen bir dönem olarak değil, kutlu mesajları aktarmakla sorumlu olduğumuz insani bir sorumluluk alanı olarak karşımıza çıkıyor. Bunun bilinciyle, genç nesli idrak sahibi kılmanın, infak öznesi yapmanın da gayreti içerisindeyiz. Bu büyük ailenin, gençlere seslenen, gençler tarafından seslendirilen kapısı Genç-Memur-Sen’dir. Genç Akif’lerin geç kalmadan, geç olmadan medeniyetimizin müntesibi ve medeniyet değerlerimizin müttefiki olması için Akif İnan’dan aldığımız meşaleyle genç dimağların zihinlerinde yeni ufuklar, yeni heyecanlar, yeni hedefler oluşturmanın gayretindeyiz.”  şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.