Günde 2 ton kurutmalık satılıyor

Günde 2 ton kurutmalık satılıyor

Gündem Yayın: 03 Ağustos 2023 - Perşembe - Güncelleme: 03.08.2023 14:36:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batmanda kurulan bir semt pazarında kurutmalık sebzelere kış mevsimine hazırlık yapan vatandaşlar tarafından geçen seneye oranla daha az talep gösterdi.

Yaz mevsimini geride bıraktığımız bu günlerde kış mevsimine hazırlık yapmaya başlayan vatandaşlar pazar çantalarını kurutmalık sebzelerle doldurmaya çalışıyor. Yazın tarladan çıkan sebzeleri kışın serada üretilen sebzelere tercih eden vatandaşlar özellikle patlıcan, biber ve domatesleri fazlaca satın alıp kurutmaya başladı. Ali tevşo pazarında kurulan ve semt pazarında da fiyatların vatandaşın bu sene cebini yaktığını belirten Dursun bu yöntemin sağlıklı olduğunu belirterek geçen seneye oranla satışlarımız azaldı, eskiden çuvalla alan vatandaş şimdilerde kilo ile almaya başladı.

"FİYATLAR YÜKSEK"

Semt pazarında kurutmalık patlıcanın fiyatı 10 lira ile 12 lira arasında değişiyor. Öte yandan kurutmalık domates 5 lirayken, dolmalık biberlerin fiyatları da 12.5lira ile 10 lira arasında değişiklik gösteriyor. Her zaman yazın sonundan itibaren kışa hazırlık yaptıklarını ifade eden Vatandaş  , “Kurutmak için taze fasulye ve dolmalık biber aldım. Geçen sene İkisinden de 25 kilo ve kilosu 7 liradan aldım. Bu sene ise yarı yarıya almak zorunda kalıyoruz. Kışa hazırlık yapıyoruz. Kışın bunlar bulunmuyor. Sera üretimi oluyor, bunlar tarladan geldiği için tercih ediyoruz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.