Minik Hamza, ölümcül hastalığı yendi

Minik Hamza, ölümcül hastalığı yendi

Gündem Yayın: 28 Aralık 2023 - Perşembe - Güncelleme: 28.12.2023 15:53:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun bakım servisinde tedavi gören Hamza, Yoğun bakım Uzmanı Dr. Sinan Yavuz'un öncülüğünde, Çocuk Hematoloji Uzmanı Dr. Mustafa Bilici ve Çocuk Enfeksiyon Uzmanı Dr. Elif Kıymet'in birlikte çalışması sonucu sağlığına kavuştu.

ACİL MÜDAHALE EDİLDİ

Dr. Yavuz, Hamza'nın durumunu detaylı bir şekilde açıkladı. Dr. Yavuz, Hamza'nın genel durum bozukluğu ve vücutta döküntüler nedeniyle yoğun bakıma alındığını belirtti. Hasta, ağır septik şok tablosunda olduğu için acil müdahale gerektiriyordu. Dr. Yavuz'un ekibi, hastaya son güncel tedaviler ışığında anında müdahale etti. Akciğer, kalp ve böbrek yetmezliğine yönelik hızlı tedavilerle, Hamza'nın yaşam savaşı kazanıldı.

TANI, EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİNDE KONDU

Dr. Yavuz, tedavi sürecinde Hamza'ya yapılan uygulamaları detaylandırarak, hastanın Meningokoksemi tanısını da ünitede koyduklarını açıkladı. Meningokoksemi hastalığına dikkat çeken Dr. Yavuz, bu hastalığın ölümcül olabileceğini ve aşılama ile önlenebileceğini vurguladı.

AŞI HAYAT KURTARIR

"Aşılama çok önemli!" diyen Dr. Yavuz, sağlık bakanlığının rutin aşılarının yanı sıra özel aşıları da yaptırmamız gerektiğini söyledi. Özellikle kalabalık ortamlarda bulunan çocukların aşılarını ihmal etmemeleri gerektiğini belirten Dr. Yavuz, Hamza'nın başarılı tedavisiyle aşılamanın hayati önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.