Yeşil Sol Parti’den CHP’ye sert çıkış: yanıltıcı propagandaya son verin

Yeşil Sol Parti’den CHP’ye sert çıkış: yanıltıcı propagandaya son verin

Siyaset Yayın: 02 Mayıs 2023 - Salı - Güncelleme: 02.05.2023 14:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Yeşil Sol Parti Batman İl Teşkilatından yapılan basın açıklamasında CHP Batman İl Yönetiminin saha çalışmalarında halka yanıltıcı propaganda yaptığını ileri sürerek, parti olarak sadece cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ismini desteklediklerini, milletvekili seçimlerinde ise kendi adaylarını destekledikleri vurgusu yapıldı.

Yeşil Sol Parti Batman İl Teşkilatından yapılan basın açıklamasında, “ Seçime sayılı günler kala tüm siyasi partiler bu yönlü çalışmalarını hızlandırmakta, saha çalışmalarına devam etmektedir. Son dönemlerde Batman'da karşımıza sık sık çıkan ve yoğun şikayetlere sebep olan bir husus doğrultusunda bu açıklamayı yapma gereği duyuyoruz.

Partimizin ve bileşeni olduğumuz Emek ve Özgürlük İttifakının seçimlerde takınacağı tutum, parti organlarımız tarafından sık sık kamuoyuyla paylaşılmasına rağmen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Batman İl Yönetimi saha çalışmalarında halkımıza yanıltıcı propaganda yapmaktadır. Kürt Siyasal Hareketinin en güçlü kalelerinden Batman'da halka kendi programından ve vaatlerinden ziyade "CHP Yeşil Sol Parti ile ittifak yaptı, seçimlerde beraber hareket ediyoruz, Yeşil Sol Parti Batman'da 4 milletvekili çıkarıyor her evden bize 1 oy verin 5. milletvekilini biz çıkaralım..." tarzı gerçeği yansıtmayan ve manipülatif söylemleri ISRARLA devam ettirdiğini üzülerek görmekteyiz.

Yeşil Sol Parti olarak bu ülkenin yönetimine talibiz ve bunu mutlaka başaracağız. Bunun için de bugün mecliste de olabilecek en güçlü milletvekili grubuyla temsil edilmek en büyük amacımızdır. Bu kapsamda Batman'da da 5 milletvekilliğini kazanmaktır, kazanacağımızdan da hiçbir şüphemiz yoktur.

Bizim CHP ile hiçbir ittifakımız yoktur, biz ülkeye kan kusturan Erdoğan rejiminin yıkılması adına sadece Cumhurbaşkanlığı pusulasında Kemal Kılıçdaroğlu ismini destekliyoruz.

TEKRAR EDİYORUZ:

Bizim Yolumuz 3. Yoldur

Bizim Yolumuz halkların seçeneksiz olmadığını haykırdığımız yoldur

Bizim Yolumuz başta Kürt halkı olmak üzere tüm halklara barışı, adaleti ve özgürlüğü getirecek olan Emek ve Özgürlük İttifakıdır!!!

Bizler Kürt Siyasal Hareketinin köklü geleneğinden gelenler olarak en ağır şartlarda bile mücadele etmekten geri durmadık, durmayacağız” ifadelerine yer verildi.

 

 

Yorumlar (2)
Adnan
02.05.2023 19:06
yeşil sol Batman'da kaybedeceksiniz,çünkü siyaset yapmayı bilmiyorsunuz.Akp 2 vekil çıkarır, fakat CHP sürpriz yaparmı,görecegiz.. fakat siz bu seçimde 4 bile çıkaramayacaksınız.
Murat
02.05.2023 16:19
Günaydın daha şimdiden nasıl bir oyunun içinde olduğunuz ortadadır
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.