İpekyüz, hava kirliliğini sordu

İpekyüz, hava kirliliğini sordu

Siyaset Yayın: 30 Mart 2023 - Perşembe - Güncelleme: 30.03.2023 16:40:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

HDP Batman Milletvekili Dr. Necdet İpekyüz, Batman’daki hava kirliliğine ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına soru önergesi verdi.

İpekyüz’ün TBMM’ye verdiği önergede şu ifadelere yer verildi. “THHP hazırladığı Raporda havası en kirli 5 kent Batman, Iğdır, Ağrı, Şırnak ve Malatya olarak sıralanmıştır. Bu illerde yıllık partikül madde değerleri ortalamasının Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) belirlediği kılavuz değerinin 5 ila 8 katı olan 200’den fazla, günde, ulusal limit değerinin üstünde hava kirliliği ölçüldüğü tespit edilmiştir. Raporda, Batman’da yaşayanların 2021 yılının 326 günü kirli havaya maruz kaldığı ifade edilmiştir. Rapora göre, ölüm nedenleri arasında hava kirliliğinin yüzdelik payının en yüksek olduğu Batman’da her 100 ölümden 31’inin, Iğdır ve Karaman’da ise her 100 ölümden 28’inin hava kirliliği kaynaklı olduğu belirlenmiştir. Ayrıca raporda, depremlerden etkilenen kentlerde hava kirliliğinin arttığına değinilerek solunum yolu hastalıklarında artış olduğunu belirtilmiş ve bunun bir halk sağlığı sorunu haline geldiği tesbiti yapılmıştır. yılı için, Batman’da 326 gün hava kirliliğine maruz kaldığı tespiti yapılmıştır. Neredeyse yılın tamamında hava kirliliğine maruz kalan Batman için özel bir çalışmanız olacak mıdır”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.