Deva Partili Ekmen: ‘DEVA Partisi’nin kendisine olan güveni tamdır’

Deva Partili Ekmen: ‘DEVA Partisi’nin kendisine olan güveni tamdır’

Siyaset Yayın: 23 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 23.01.2024 13:51:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, katıldığı canlı yayın programında DEVA Partisi’nin seçim stratejisine ilişkin açıklamalar yaparak, seçim gündemini değerlendirdi.

Partisinin daha önce bütün il ve ilçelerde, büyükşehir ve beldelerde aday açıklama yönünde bir karar aldığını hatırlatan Ekmen, şu ana kadar 4’ü büyükşehir ve 10’u il belediyesi olmak üzere 125 noktada aday açıkladıkları ifade etti. Ekmen, DEVA Partisi olarak başta Genel Başkan Ali Babacan olmak üzere tüm teşkilat mensuplarının kendilerine olan güvenlerinin tam olduğunu belirtti.

“SON YEREL SEÇİMLERDE VATANDAŞ İKTİDARA SARI KART GÖSTERDİ”

2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde vatandaşın iktidara sarı kart gösterdiğini söyleyen Ekmen, bu alternatif arayışı neticesinde İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun seçildiğini hatırlattı. Ekmen, önümüzdeki seçimlerde vaziyetin değiştiğini ve CHP adayının 5 yıllık bir tecrübe ile seçmenin karşısına geçeceğini belirterek; AK Parti adayı olan Murat Kurum’un ise en uygun aday olarak lanse edilenin aksine yanlış aday olduğunu ifade etti. Ekmen, iki parti dışında arayışta olan seçmenin başta DEVA Partisi olmak üzere diğer partilere ve adaylara yöneleceğine inandığını söyledi.

“İSTANBUL VE ANKARA DAHİL BÜTÜN İL VE İLÇELERLE İLGİLİ BİR SÜREÇ YÜRÜTÜYORUZ”

DEVA Partisi olarak seçime müstakil bir şekilde katılma kararlarını ilk açıkladıklarında yerelde iş birliğine açık kapı bıraktıklarını ifade eden Ekmen, genel seçimlerden bu yana Millet İttifakı liderleri arasında rutin ziyaretler veya ülkedeki olağan dışı gündemler dışında bir iletişim gerçekleşmediğini hatırlatarak iş birliği ihtimallerinin konuşulmadığını söyledi.  Ekmen, İstanbul başta olmak üzere DEVA Partisinin şehircilik anlayışını ve yerelden demokrasiyi güçlendirecek adaylarının hazır olduğunu ifade etti. 81 ili kazanmanın demokratik bir sonuç olmayacağını ifade eden Ekmen, iktidar partisinin bütün Türkiye’yi yönetme hırsıyla her türlü kamu gücünü seferber ettiğini belirtti. Ekmen, tamamen antidemokratik bir tavır olan bu motivasyonu tasvip etmediğini söyledi.

“FARKLI RENKLERİN UYUM İÇİNDE BİR ARADA OLMASI DEMOKRASİNİN GEREĞİDİR”

Ekmen, demokratik düzlemde yürütülen siyasetin toplum içindeki farklı etnik, fikirsel ve çıkar gruplarının kendi iradesini sandığa ve yönetime yansıtması şeklinde cereyan ettiğini belirterek; aksi biçimde davranmanın Türkiye’ye zarar verdiğini ifade etti.  Ekmen, Türkiye’de demokrasi ve siyasal tolerans zayıfladığı için bin bir emekle yetiştirilen 20 bin doktorun ülkeyi terk ettiğini hatırlatarak; “Farklı renklerin uyum içinde bir arada olması demokrasinin gereğidir.” dedi. Önümüzdeki seçimde İstanbul’da önceki gibi referandum benzeri bir seçim olmayacağını ifade eden Ekmen, oyların diğer partilere dağılacağı için %40’ı bulan adayın seçileceğini düşündüğünü söyledi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.