Öğrencilerin fabrika ziyaretleri devam ediyor

Öğrencilerin fabrika ziyaretleri devam ediyor

Gündem Yayın: 25 Şubat 2024 - Pazar - Güncelleme: 25.02.2024 14:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarında eğitim gören öğrencilerimizin alan ve dalları ile ilgili işbaşında çırak-usta ilişkilerini ve mesleki çalışma şartlarını yerinde görmeleri amacıyla işletme ve fabrika ziyaretleri devam ediyor. Mezopotamya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek öğrencilerinin yer aldığı öğrenci grubu RAMADA Oteli'ni ziyaret ettiler.

ÇIRAKLIK VE USTA İLİŞKİLERİNİ YERİNDE GÖRDÜLER

Ziyaret sırasında İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Çankaya, öğrencilerle bir araya gelerek onlarla bir süre sohbet etti. Müdür Çankaya; bu tür ziyaret ve gezilerin, öğrencileri işletmelerle buluşturarak, alanları ve dalları ile ilgili işbaşında çıraklık ve usta ilişkilerini, aynı zamanda mesleki çalışma şartlarını yerinde görmeleri için önemli fırsatlar sunduğunu vurguladı. Bu deneyimlerin, öğrencilerin mesleki bilgilerini pekiştirmeleri ve iş dünyasına ilk adımı atmaları açısından değerli olduğunu belirtti. Eğitim öğretimin bu dönemi boyunca devam edecek işletme gezi ziyaretlerinde 8 alan 13 daldan 9-10-11. sınıf düzeyinde 1.186 öğrenci eğitim gördüğü mesleki alanla ilgili işletme ziyaret gezisine katılacak. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.