Fiyatı altınla yarışıyor

Fiyatı altınla yarışıyor

Gündem Yayın: 04 Eylül 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 04.09.2023 15:39:00
Editör -
Okuma Süresi: 1 dk.
Takip EtGoogle News

Sofraların sevilen lezzetlerinden olan sebzelerin kurutulmuş halleri bu kez yüksek fiyatlarıyla gündeme geldi. Geçen yıla göre  yüzde yüz zamlanan  kurutmalıkların  en pahalısı  ise kilogramı  950 liradan satışa sunulan kuru bamya oldu.

Yaz mevsiminde binbir emekle taze sebzelerden hazırlanan ve kış aylarında tüketilmesine alışık olduğumuz kurutulmuş sebzeler yüksek fiyatlarıyla gündeme geldi. Geçen yıl kilogramı 550-600 liraya satılan kuru bamyanın fiyatı bu yıl 950 lira oldu.

Dizisi 50 liradan satışa sunulan  kuru patlıcan ve dolmalık biber   de 60 liraya yükseldi.

Batman'da  aktarlık yapan Abdurrahman Aydın, kurutulmuş sebzelerin üretim maliyetlerinin çok yükseldiğini belirtti.  Aydın, "12-13 kilogram taze bamyadan 1 kilogram kurutulmuşunu elde ediyoruz. 1 dizi kuru bamya 50 lira ve rahatlıkla 4 kişilik aileye yetecek yemek çıkar. Bamyanın tazesi de pazarda 20-30 lira" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.