VALİ CANALP: "YENİ İMARIN TAMAMI ZEMİN ARTI 5 KAT OLACAK"

Batman Belediyesi tarafından 9 mahallede bulunan 1373 taşınmazın tapu dağıtım töreninde konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp,” Yapılmış olan imarın tamamı zemin artı 5 kattır. Yani tamamı 5 katlı yapılar şeklinde olacak, dedi.

Gündem Yayın: 16 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 16.01.2024 11:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

 

 

 

Tapu Müdürlüğü'nde yapılan programda Batman Belediyesi'nce Güneybatı imar çalışmaları sonucu 9 mahallede bulunan bin 373 taşınmazın tapu dağıtımı yapıldı.

 

Kurum Müdürleri ve bazı vatandaşlara tapularını veren Vali ve Belediye Başkanvekili Ekrem Canalp, tapusu verilen yerlerin şehrin güney ve batı bölümünü kapsadığını söyledi.

 

Canalp,  bu alanın da toplam büyüklüğünün 11 bin 500 dönüm olduğunu belirtti.

 

 Canalp, "Burada 1373 taşınmazınızın tescil işlemi yapılmıştır. 9 Mahallemiz bu imar planından etkilenmiştir. Bu mahallelerimiz İrmi, Petrolkent, Seyitler, Güneykent, Çamlıca, Huzur, Çay, Beşevler ve Hilal mahalleleridir. Bu mahallelerimizin karakteristik özelliği bizim dezavantajlı mahalleler olarak biliniyor olmasıdır. Ancak yapılmış olan bu imar çalışmasıyla beraber uzun vadede bu mahallelerimizin de dezavantajlı mahalle olmaktan çıkıp avantajlı mahalle haline gelmelerinin de bu imar çalışmasıyla önü açılmış bulunmaktayız."dedi.

 

Herkese eşit kat vererek adaletli davrandıklarını ifade eden Canalp konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

"Yapılmış olan bu imarın tamamı zemin artı 5 kattır. Yani tamamı 5 katlı yapılar şeklinde olacak. Sadece burası değil Batman'ın genelinde yapmış olduğumuz bu 42 bin dönümlük imar çalışmasının tamamında da standart beş kattan daha fazlasına müsaade etmedik. Son yaşadığımız deprem bir kez daha göstermiştir ki Türkiye de katların sayısı artıkça depremsellik riskimiz de artmaktadır. Hele Batman gibi zemini yumuşaklık olan alanlar söz konusu olduğu zaman kat yüksekliği ve zemin yumuşaklığı depremsel riski daha da artırır. “ dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.