Ambulans sürüş güvenliği eğitimi verildi

Ambulans sürüş güvenliği eğitimi verildi

Gündem Yayın: 12 Ocak 2024 - Cuma - Güncelleme: 12.01.2024 17:00:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

İl Sağlık Müdürlüğü 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından Hastane öncesi acil sağlık hizmetleri personellerine yönelik olarak düzenlenen "Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi verildi.

ASGE ile ambulans kazalarının önlenmesi ve etkin hizmet sunumu hedefleniyor. Teorik, uygulama ve sınav aşamalarını dahil olmak üzere toplamda 40 saatlik bir eğitim verildi.

40 SAATLİK EĞİTİM

Eğitimin teorik bölümünde; trafik bilgisi, trafik kuralları, ambulans çeşitleri ve teknik özellikleri, ambulanslarda sürüş güvenliği, araç bakımı, kontrolü ve temizliği, güvenli sürücülük davranışları durumlar gibi konular işlendi. Uygulama kısmında ise ambulans sürücülerine trafikte karşılaşabilecekleri tehlikeli durumlar için doğru manevralar ve güvenli sürüş becerileri kazandırılıyor. Eğitim sonunda başarılı olan kursiyerlere "Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi Katılım Belgesi" verildi. İlimizde ilk defa düzenlenen 2024 yılı Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimine Muş, Siirt ve ilimizden toplamda 21 katılımcı ve 7 eğitmenin iştirak etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.