‘Erken teşhis hayat kurtarır’

‘Erken teşhis hayat kurtarır’

Sağlık Yayın: 04 Nisan 2023 - Salı - Güncelleme: 04.04.2023 16:40:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Dünya Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bölümü’nden Doç Dr. Yakup Ergün, her yıl milyonlarca kişiye kanser teşhisi konmasıyla ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Dünya Hastanesi, bu yıl bünyesine kattığı Tıbbi Onkoloji bölümü ile kanserle savaşta da önemli bir aktör olduğunu gösterdi. Kemoterapi hizmetinin ücretsiz olarak verildiği Dünya Hastanesi Tıbbı Onkoloji Bölümünde tıbbi onkoloji uzmanı olarak görev yapan Doç. Dr. Yakup Ergün, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası nedeniyle hayatımızın içinde olan kanser ile ilgili açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Yakup Ergün: “Kanser dünya çapında önde gelen ölüm nedenlerinden biridir. Bununla birlikte, erken teşhis ve modern tedavi yöntemleri ile kanser tanısı konan hastaların hayatta kalma oranı önemli ölçüde artmıştır. Erken tanı, kanseri daha erken bir aşamada yani tedavi ile kanseri yok etme olasılığının çok daha yüksek olduğu bir dönemde belirlememizi sağlar. Erken evrede tanı konan kanserin tedavisi çok daha kolay olup hastaların kanserden tamamen kurtulma şansı oldukça yüksektir” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.