Canpolat, beslenmeye dikkat çekti

Canpolat, beslenmeye dikkat çekti

Sağlık Yayın: 18 Nisan 2023 - Salı - Güncelleme: 18.04.2023 14:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 51 sn.
Takip EtGoogle News

Batman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Semih Canpolat, ‘Ramazan Bayramı’ dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Canpolat, Ramazan ayında beslenme düzeninde meydana gelen değişikliklerin, bayramda öğün sayısının artmasına ve daha fazla yemek yeme istediğinin oluşmasına sebep olabildiğini söyledi.

Şeker, çikolata, hamur işleri gibi gıdaların kan şekerini hızla yükselten, enerji içeriği yüksek gıdalar olduğuna işaret eden Canpolat, “Ramazanda gün içinde besin tüketmemeye alışmışken birdenbire bu gıdaların sık ve çok tüketilmesi sindirim sistemi problemlerine ve kan şekerinin hızlı yükselmesine sebep olarak çeşitli rahatsızlıklara yol açabilir. Yeterli ve dengeli beslenmek için süt ve süt ürünleri, et-yumurta-kuru baklagiller, sebze ve meyveler ve tahıl grubundan yeterli miktarlarda tüketilmelidir” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.