50 ŞÜPHELİ YAKALANDI

50 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Gündem Yayın: 31 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 31.10.2023 14:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 52 sn.
Takip EtGoogle News

İçişleri Bakanlığı aralarında Batman’ın da bulunduğu 48 ilde Çevrim İçi Çocuk Müstehcenliği ile mücadele kapsamında 50 kişinin yakalandığını belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının koordinasyonunda İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, Çevrim içi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile mücadele kapsamında: Çocuklara ait müstehcen ürünleri ülkeye sokma, Çoğaltma, Satma, Depolama, Bulundurma ve kullanma suçlarının önlenmesine yönelik 48 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendiği belirtildi.

TELEGRAM’DA GRUP KURMUŞLAR

Telegram isimli mesajlaşma uygulaması üzerinden grup kurularak çocukların müstehcen görüntülerinin para karşılığı satışa sunulduğu ve çeşitli ödeme kanalları ile ödemelerin gerçekleştirildiği tespit edildi. Operasyon kapsamında 50 şüpheli yakalandı. Tabanca ve çok sayıda dijital materyale el kondu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.