Mağaraya taşındı

Mağaraya taşındı

Gündem Yayın: 26 Mart 2023 - Pazar - Güncelleme: 26.03.2023 13:35:00
Editör -
Okuma Süresi: 49 sn.
Takip EtGoogle News

Uzun yıllar Hasankeyf mücadelesinde emek sarf eden aktivist ve siyasetçi Emin Bulut’a yeni ilçe yerleşkesinde ev verilmemesi üzerine mağaraya taşındı.

Deva Partisi Hasankeyf ilçe başkanlığını da yürüten Bulut'a ev çıkmayınca antik kentin Günfe Vadisinde bulunan mağaraya taşınmak zorunda kaldı. İnsanlığın en eski yerleşim merkezi olan mağarada doğal yaşamı seçen Bulut, son yıllarda yaşanan afetlere de en uygun yerin mağaralar olduğunu ifade ederek, bundan sonraki yaşamını bu doğal mağarada geçireceğini belirtti. Yetkililere de seslenen aktivist Emin Bulut, tüm doğal afetlere hazırlık için Hasankeyf mağaralarının uygun olduğunu ve yaklaşık beş bin mağaranın hem doğal yaşama ve turizme açılması gerektiğini söyledi.

#
Yorumlar (1)
Abdulbari BAYTAR
11.04.2023 14:59
Saygıdeğer başkanımıza kadim şehir Hasankeyf’teki mağara hayatında başarılar diliyorum. Umarım yetkililer başkanımızın mağduriyetine çözüm bulurlar.
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.