Ekmen’den Bahçeli’ye sert tepki

Ekmen: Sizin yok demenizle Amed yok olmuyor

Siyaset Yayın: 08 Mart 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 08.03.2023 16:15:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Bursaspor - Amedspor mücadelesi öncesi ve maç sırasında yaşananlardan sonra Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen sert tepki gösterdi.

 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, maç sonrasında Devlet Bahçeli'nin “Amed diye bir yer yoktur” açıklamalarına yönelik, "Maçta yaşanan onca şiddetten ve şiddeti öven görüntülerden sonra gözaltında olan kimse kalmadığına göre emniyet ve yargı işini yapmamıştır. Aynı zamanda maç sonrasında sayın Bahçeli'nin bu arkaik, ilkel düşmanca dilini yorumlamayı bile zül kabul ediliyorum. Ancak hiçbir şey demesek bu sözlerin onaylandığı anlamı çıkabilir. O yüzden Sayın Bahçeli'ye çok basit bir gerçeği hatırlatmak istiyorum. Gözünüzü kapatarak kendinizi karanlığa hapsedebilirsiniz ama güneş ve aydınlık dışarıda olanca parlaklığıyla duruyor. Sizin "Amed yoktur" demenizle, 10 bin yıllık Amid, Amed, Amida isimleriyle anılan bu kent ortadan kalkmaz. Sizin "Amed yoktur" demenizle Türkiye Futbol Hukuku'na ve mevzuatına uygun bir şekilde profesyonel liglerde mücadele eden Amedspor ortadan kalkmaz. Sizin meşru bir şekilde mücadele eden bir futbol kulübünü terörizmle yaftalamanız; o kulübü, o kulübün sevenlerini ve destekçilerini terörist yapmaz. Siz mafya liderlerini yol arkadaşı ilan eden bir insansınız. Bu millet terörizmi de lanetler, mafyayı da lanetler ama partisine bakmadan lanetler. Hangi ittifakta durup durmadığına bakmadan lanetler. İkiyüzlü davranmaz. Bir gün ittifaka davet ettiği kişi ertesi gün bölücü, hain, terörist ilan etmez. Yarın, Türk Siyasi Tarihi incelendiğinde, utançla izlenecek konuşmalardır." dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.