İlaç tedarikinde sıkıntı var

İlaç tedarikinde sıkıntı var

Sağlık Yayın: 14 Haziran 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 14.06.2023 15:04:00
Editör -
Okuma Süresi: 49 sn.
Takip EtGoogle News

İlaç tedarikinde yaşanılan sorunlar her gecen gün katlanarak artıyor. Batman’da eczacılar, özellikle antibiyotik ilaçlarında, çocuk şuruplarında, iğnelerde, yani cam olan bütün gruplarda ilaç sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.

Yaşanan ilaç sıkıntısıyla ilgili açıklamada bulunan Eczacılar,  “Şu anda karşılaştığımız sorunlar hammaddeden kaynaklı piyasada ilacın olmaması dolar kurunun yükselmesinden dolayı bir zam bekleniyor Haziran ayının sonunda. Bununla beraber eczanelerin ilaç sıkıntısı had safhada özellikle antibiyotik ilaçlarında, çocuk şuruplarında, iğnelerde, yani cam olan bütün gruplarda ilaç sıkıntısı çekiliyor.

,Kanser ilaçları fazla gitmediği için ve dışardan geldiğinden fiyatları yüksek olduğu için bulunuyor. Genelde antibiyotik ve ağrı kesiciler zam zamanında ulaşılmıyor bu yüzden kısıtlı geliyor” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.