Bölgenin en büyük hali Batman’da

Bölgenin en büyük hali Batman’da

Gündem Yayın: 14 Ocak 2024 - Pazar - Güncelleme: 14.01.2024 12:09:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Batman’dan yurt dışına meyve ve sebze ihraç ediyoruz

Batman Belediyesi, 2023 yılında Sebze ve Meyve Toptancılar Hali’ne 168 bin ton gıda girişinin sağlandığını belirtti.72 esnafın hizmet verdiği hal yerleşkesinde 33 belediye personeligörev alıyor.

VALİ CANALP SORUNLARIMIZA OLDUKÇA DUYARLI

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in taleplerine olumlu yanıt verdiğini belirten Sebze ve Meyve Hali Komisyoncular Derneği Başkanı Abit Taymur: “Esnaf olarak Valimiz Ekrem Canalp’ten otopark ve bazı ihtiyaçlarımızın giderilmesi noktasında talepte bulunmuştuk. Çok şükür taleplerimiz bir bir yerine getirildi. Kendilerine şahsım ve esnaf arkadaşlarım adına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

BÖLGENİN EN BÜYÜK HALİ KONUMUNDAYIZ

Sebze ve Meyve Hali Komisyoncular Derneği Başkanı AbitTaymur, Batman’ın uluslararası yol güzergahındabulunduğunu, bununla beraber stratejik bir konuma da sahip olduğuna dikkat çekti. Taymur: “Batman Sebze ve Meyve Toptancılar Hali, bölgenin en büyük hali konumunda. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan il ve ilçelerinmeyve ve sebze ihtiyacını Batman olarak biz karşılıyoruz” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN UCUZ MEYVESİNİ BATMANLILAR TÜKETİYOR

Türkiye'de en ucuz meyve ve sebze satışının Batman'da gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan AbidTaymur: “Diğer illerde domates, limon, patates gibi sebzeleri 5-10 TL arasında bulamazsınız. Bunun nedeni ise Batman dışındaki illerde alınan kâr marjıdır. İlimiz dışında alınan kâr marjı yüzde 25-30’larda iken, Batman’da bu rakam yüzde 2-3 seviyelerindedir. Esnafımız, rekabetçi ruhuyla hareket ederken bu da fiyatlaraolumlu yansıyarak vatandaşların lehine sonuçlanıyor” diye kaydetti.

BİN KİŞİYE EKMEK KAPISI

Batman’ın,Irak ülke sınırına yakın olmasının getirdiği avantajların da olumlu yönde değerlendirildiğini dile getiren Taymur: “Batman Sebze ve Meyve Toptancılar Hali250 üyeli bir işletmedir. Burada bin kişilik istihdam sağlıyoruz. Halimize gelen sebze ve meyveleri; Iğdır, Hakkari, Ağrı, Şırnak, Van gibi il ve ilçelere gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.