Kritik görüşmeden Mehmet Şimşek’ten açıklama

Kritik görüşmeden Mehmet Şimşek’ten açıklama

Siyaset Yayın: 21 Mart 2023 - Salı - Güncelleme: 21.03.2023 10:27:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Eski Maliye Bakanı Batmanlı hemşehrimiz Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşme 1 saat 15 dakika sürdü. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Mehmet Şimşek'in aktif siyasete dönmeyi düşünmediğini söyledi.

14 Mayıs seçimleri için geri sayım sürüyor. 2 aydan az süre kala seçim hareketliliği başladı. Bunların arasında en dikkat çekici haber ise Mehmet Şimşek'in AK Parti'ye döneceği yönündeki iddialardı. Şimşek'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi'nde görüşmesi bu iddiaları kuvvetlendirmişti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.  Çelik, “Kendisi siyasetten ayrıldıktan sonra pek çok işle meşgul. Mehmet Şimşek Bey aktif siyaseti düşünmüyor. Zaten ayrılırken kararının bu olduğunu ifade etmişti” dedi.

“HER KONUDA İSTENEN KATKILARI VERMEYE HER ZAMAN HAZIRIM”

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Şimşek, "Sayın Cumhurbaşkanımız ile akşam saatlerinde AK Parti Genel Merkezi’nde son derecede samimi bir ortamda görüşme fırsatım oldu. Kendisine bu kabulleri için çok teşekkür ederim. Kendi alanıma giren her konuda istenen katkıları vermeye her zaman hazırım. Ancak yurt dışında finans kuruluşlarındaki işlerim nedeni ile aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.