Tarihe Meydan okuyan Malabadi Köprüsüne yeni proje

Tarihe Meydan okuyan Malabadi Köprüsüne yeni proje

Yaşam Yayın: 05 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 05.02.2024 13:47:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Artuklular tarafından 1147 yılında inşa edilen ve UNESCO Dünya mirası geçici listesinde yer alan tarihi Malabadi Köprüsü’nün turizme kazandırılması için Batman Valiliği himayelerinde Kozluk Kaymakamlığı koordinasyonunda yapılacak peyzaj çalışmaları için kollar sıvandı.

İl Özel İdare tarafından hazırlanan proje kapsamında; köprünün Kozluk sınırında bulunan kısmında; kafeterya, yürüyüş yolu, çocuk oyun alanı, seyir terası, kademeli oturma ve dinlenme alanları yapılarak, yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunulacak.

BÖLGE TURİZMİNİN YENİ DURAĞI

Kozluk ilçesi sınırlarında yapılacak Proje sayesinde; Malabadi’nin Görkemi Batman Çayı Seyir Terasından izlenebilecektir. Tarihi taş köprüler içerisinde kemeri en geniş olma özelliğine sahip olan Malabadi Köprüsü’nün, görkeminin rahat izlenmesi için seyir terası, açık ve kapalı kafeteryalar ile çocuklar içinde oyun grupları yapılacak. Malabadi Köprüsü Bölge Turizminin yeni durağı olacaktır.

PEYZAJ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Kozluk ilçemiz sınırlarında bulunan Batman çayının sol sahil şeridinde Batman Özel İdaresince peyzaj çalışmalarına başlanacak olup; Peyzaj çalışmaları tamamlandığında ise UNESCO Dünya mirası geçici listesinde yer alan Malabadi Köprüsü; yerli ve yabancı turistlerin yeni durağı olacaktır. Ziyaretçiler, burada köprünün ihtişamını ve derin bir vadi oluşturarak sesiz akan Batman Çayının oluşturduğu eşsiz manzarayı izleme imkânına kavuşmuş olacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.