Kadın cinayeti protesto edildi

Kadın cinayeti protesto edildi

Gündem Yayın: 15 Haziran 2023 - Perşembe - Güncelleme: 15.06.2023 14:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 52 sn.
Takip EtGoogle News

Batman Tabip Odası ve Batman SES, Alanya’da boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından öldürülen Doktor Melek Bağçe’yi anmak için Batman Eğitim Araştırma Hastanesi idari binanın önünde basın açıklaması düzenledi.

Açıklamaya, HDP kadın meclisi, TJA ve İHD de destek verdi. Batman Tabip Odası Genel Sekreteri Sevcan Dündar, “Görevi sağlık hizmeti vermek ve yaşatmak olan meslektaşımız, gün ortasında, hiçbir güvenlik önlemi olmayan aile sağlığı merkezinde boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından önce rehin alınmış, sonra da hunharca öldürülmüştür.

Sağlıkta Dönüşüm Projesi’yle yaratılan neo-liberal sağlık sistemi, yalnızca birinci basamak sağlık hizmetlerini tahrip etmekle kalmamış, aynı zamanda hekimleri ve sağlık çalışanlarını parçalanan ve güvenli olmayan sağlık kurumlarında çalışmaya mahkûm etmiştir” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.