SANAYİ ESNAFI, KEPENK KAPATMA EYLEMİ YAPTI

Batman'da kira artışlarına tepki veren sanayi esnafı, yetkililere seslerini duyurmak için kepenk kapatma eylemi yaptı.

Yaşam Yayın: 01 Mart 2024 - Cuma - Güncelleme: 01.03.2024 15:49:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

 

 

 

EVİMİZE EKMEK GÖTÜRMEK İSTİYORUZ

Batman merkez 3'üncü küçük sanayi sitesi esnafı, mülk sahipleri tarafından bu yıl iş yerlerinin kiralarına yüzde 150 oranında zam yapıldığını ifade etti. Yapılan zammın kabul edilemez olduğunu belirten sanayi esnafı, gösterip kepenk kapatarak basın açıklaması yaptı. 313 iş yerinin yüzde 80'inin kiracı olduğunu belirten Mehmet Erten, fahiş kira artışlarına karşı dayanacak gücünün kalmadığını ve iş yerini kapatıp işçi olarak çalışamaya başlayan arkadaşlarının olduğunu söyledi. Erten “3'üncü ve yanımızda bulunan diğer sanayi ile beraber yaklaşık 313 iş yeri var. Bunun yüzde 70-80'ni kiracı. Bizim derdimiz yapılan fahiş kira zamlarıdır. Enflasyon yüksek ve kira artışına karşı değiliz ama bizim de mağdur edilmememiz lazım. Yüzde 150 zam hiçbir yerde görülmemiştir. Her yıl yüzde 150 artış istemiyoruz.

Yüksek kira artışlarından dolayı çoğu kişi mağdur oldu ve bazı esnaf arkadaşlarımız da kepenk kapatıp farklı iş yapmaya başladı. Yıllarını bu işe verenlerin emeklerine yazık oluyor. Bizler de evlerimize ekmek götürmek istiyoruz” dedi.

MAĞDUR DURUMDAYIZ

Fahiş kira artışlarına artık çözüm bulunmasını isteyen sanayi esnafı Mehmet Ali Uraz da “Uzun yıllardır bu işi yapıyorum ama 12 yıldır bu sanayideyim. İş yeri kiramızı bir yılda 3 bin liradan 7 bin liraya ve 20 gün geçmeden tekrar zam yapıp 8 bin 500'e çıkardılar. Sanayici esnafı olarak çok mağdur durumdayız” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.