75 DEKAR ALANDA HASAD

75 DEKAR ALANDA HASAD

Gündem Yayın: 17 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 17.10.2023 16:36:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman'da ikinci ürün olarak yetiştirilen ayçiçeğinin ilk kez hasadı yapıldı.

Batman merkeze bağlı Kocalar köyünde Ayçiçeği demonstrasyonu hasat şenliği programı düzenlendi. Tarım destekleri, toprağın veriminin korunması ve çiftçilerin ikinci ürün yetiştirebilmesi amacıyla başlatılan 2. Ürün Ayçiçeği Demonstrasyonu hasadı yapıldı. Batman Valiliği, İl Özel İdare ve Tarım ve orman il Müdürlüklerinin katılımı ile yapılan hasat şenliğine Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ve kurum amirleri katıldı.

75 DEKAR ALANINDA AYÇİÇEĞİ HASADI YAPILDI

Hasat şenliğinde konuşma yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şanverdi “Geçen sene yaptığımız çalıştay da sizlerin desteği ile çiftçilerin desteği ile birlikte bugün 75 dekar alanında ayçiçeği hasadı yapacağız. Ayçiçeğinin temmuz ayından itibaren ekimini yaptık. Çiftçilerimizle beraber, ekimini, sulamasını, gübrelemesinde destek olduk. Çiftçilerimizle beraber elimizden gelen gayreti gösterdik” dedi.

VALİ CANALP ‘YENİ ÜRÜNLER EKECEĞİZ’

 ‘Her yıl toprağa aynı ürünün ekilmesiyle o ürün topraktan aynı şeyi aldığını ve toprağın bir süre sonra fakirleşip veriminde azalmanın yaşandığını belirten Batman Valisi Ekrem Canalp “Yeni ve toprağı eski haline getirecek ürünler ekilmesi için çalışmalarımız devam edecek. Toprağın vahşi sulamadan ve aynı ürün ekiminden ortaya çıkan zararı nasıl kâra çevireceğiz.  Farklı, değişik ürünler ekerek toprağın verimini arttıracağız. Bir diğer avantajımızda ekilen ürünlerin vahşi sulama gerektirmeyen ürünler olmasıdır. Yeni ürünler ile birlikte vahşi sulama yapılmayan toprak eski haline geri dönmüş olacak. Toprak kendini yenileyecek ve tekrar zenginleşecek" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.