Su Depolarının Kapasitesi 43 Bin m3’e çıkarıldı

Su Depolarının Kapasitesi 43 Bin m3’e çıkarıldı

Gündem Yayın: 31 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 31.01.2024 13:37:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kapasitesi 43 bin m3’e çıkarılıyor 

Vali Ekrem Canalp, Batman Belediyesi tarafından kentte içme suyu sıkıntısının yaşanmaması ve mevcut içme suyu depoların kapasitelerini artırmak için Çamlıtepe-2 içme suyu deposu güçlendirme hattı kapsamında yürütülen altyapı çalışmalarını yerinde inceledi. 

Batman şehir merkezinin 23 bin m3 olan toplam 12 su deposu depolama kapasitesi, Çamlıtepe-2 içme suyu deposuna verilecek suyla birlikte kente su arzı sağlayan depoların kapasitesi 43 bin m3’e çıkarılıyor. 

‘315’LİK YENİ HAT ÇEKİYORUZ’

Çalışmaları yerinden inceleyen Vali Canalp, yürütülen çalışmalara ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, “Mevcut depolarımızın su seviyesinin 7/24 basınç seviyesi düşmeden aktif olmasını sağlamak amacıyla Belediyemiz tarafından Körük Kavşağında yeni açılan sondajlarımızdan Çamlıtepe-2 su deposuna su vermek üzere 4 bin 100 metre uzunluğunda 315’lik yeni hat çekiyoruz. Çekilen hat ile Çamlıtepe-2 deposunun seviyesi 24 saat kente temiz su arzı sağlayacak” diye konuştu. 

BATMAN CAZİBELİ SUYA KAVUŞUYOR

Hayata geçirilecek içme suyu projelerine ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Canalp, “Projelerden bir tanesi Silvan Barajı’ndan Batman’a su getirmektir. Batman Barajı, Batman çayı havzası boyunca uzanacak olan bu hat çerçevesinde Güvercin köyü yakınlarında bir bölgede kuracağımız arıtma tesisinde toplayacağız. Bu şekilde elde etmiş olduğumuz tabii cazibeyle elektrik kullanmadan bedava şekilde elde edeceğimiz bir suyu Batman Çayının yukarısındaki alanlara kadar Samanyolu köyümüzün olduğu istikamete doğru içme suyu vereceğiz” diye konuştu. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.