BÖLGE VEKİLLERİNDEN 3 İLİ AYAĞA KALDIRACAK ADIM

Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Şırnak Milletvekili Arslan Tatar ve Adıyaman Milletvekili İshak Şan petrol kanununda değişiklik istedi.

Siyaset Yayın: 10 Kasım 2023 - Cuma - Güncelleme: 10.11.2023 11:40:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

 

 

 

 

 

AK Parti Batman, Şırnak ve Adıyaman milletvekilleri geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası ortak açıklamada bulunan milletvekilleri Türkiye'deki petrol üretiminin büyük kısmının 3 ilden çıkarıldığını ve bu petrolün çıkarıldığı illere katkısının son derece az olduğunu belirttiler.

 

Petrolün çıkarıldığı Batman, Şırnak ve Adıyaman illeri olarak bölge için büyük bir girişimi başlatmanın heyecanı ve gururunu yaşadıklarını aktaran Milletvekilleri yayınladıkları ortak açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 

"Bölgemiz Türkiye'nin toplam petrol üretiminin büyük kısmını karşılamakta ancak bölgemize etkisi son derece az olmaktadır. Bu amaçla Türk Petrol Kanunu’nda değişiklik yapılması amaçlamakta ve çalışmalar yapmaktayız."

 

Bu amaçla Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile detaylı bir görüşme gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Milletvekilleri açıklamada, "Görüşmede 3213 Sayılı Maden Kanunu’na göre çıkarılan madenin ocak başındaki fiyatının % 4’ü ‘Devlet Hakkı’ olarak ayrıldığını ve bu hakkın yarısının ise madenin çıkarıldığı illerdeki Özel İdare ve İlçelerde de Köylere Hizmet Götürme Birliklerine aktarıldığını vurguladık.” ifadelerine yer verdi.

 

“Türk Petrol Kanunu’nda ise ‘Devlet Hakkı’ ile ilgili olarak petrolün çıkarıldığı illere herhangi bir pay ayrılmadığını ilettik. Bölgemizin kalkınmasına ve gelişimine katkı sağlamak amacıyla Maden Kanunu’nda olduğu gibi petrolün çıkarıldığı İl’e verilmesi gerektiğini tüm detayları ile görüştük.” denilen açıklamada, Türkiye Yüzyılının özellikle bölgemizde yaşanacağı vurgusu yapıldı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.