Ekonomik kriz satışları durdurdu! Esnaf kan ağlıyor

Ekonomik kriz satışları durdurdu! Esnaf kan ağlıyor

Ekonomi Yayın: 12 Haziran 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 12.06.2023 14:46:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Ülkede artan döviz ve altın fiyatı, düğün sektörünü durma noktasına getirdi. Batmanlı esnaflar, döviz ve altına endeksli birçok üründe yaşanılan artışlar nedeniyle çoğu zaman siftah yapmadan dükkânlarını kapattıklarını belirtti.

 

Döviz ve altın fiyatlarındaki astronomik artışlar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ekonomik kriz karşısında halk nasıl geçimini sağlayacağını kara kara düşünürken evlilik hayali yapan birçok çift ise hayallerini ertelemek zorunda kaldı. Döviz ve altın fiyatlarındaki yüksek artışlardan etkilenen sektörlerden biri olan düğün sektörü de tarihin en zor dönemini yaşıyor.

 

“İNSANLAR NASIL EVLENECEK”

 

Artan döviz ve altın fiyatları ile birlikte satışların iyiden iyiye düştüğünü belirten birinci cadde esnaflarından Eşref Altan, "Düğün sezonu açıldı. Kurban Bayramına da sayılı günler kaldı.  Ama satışlarımız pek yok. Zaman zaman siftah yapmadan kapatıyoruz. Çünkü sattığımız bayan giyimlerin hepsi dolara endekslidir. Dolar artıkça sattığımız ürünlerin de fiyatları artıyor. Mesela daha önceden 100 liraya aldığımız ürünleri şimdi 150 liraya alıyoruz. Çiftler düğün eşyalarını daha önceden 10 bin liraya alıyordu.  Ama şimdi 15 -20 bin liraya alıyor.  İnsanlar nasıl evlenecek, insanlar nasıl giyinecekler" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.