Yeşil fasulye görücüye çıktı

Yeşil fasulye görücüye çıktı

Gündem Yayın: 18 Eylül 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 18.09.2023 14:18:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Yerli Ayşe Kadın Fasulyesi tezgahlara düştü. Kilosu 30 ve 25 liradan satılan Ayşe Kadın Fasulyesine vatandaşlarda yoğun ilgi gösteriyor.

Batman ovasında  bereketli geçen fasulye hasadından sonra yerli yeşil fasulye  Pazar tezgâhlarındaki yerini aldı. Taze fasulyenin bu yıl bereketli ve kaliteli olmasından dolayı çiftçilerin yüzü gülerken bu memnuniyet vatandaşlara da yansıdı. Yerli fasulyenin Pazar tezgâhlarına çıkmasıyla fasulyenin fiyatı 25 lira civarına düştü. Geçtiğimiz hafta 35 liradan satılan Ayşe Kadın Fasulyenin kilogram fiyatı bu hafta 25 liradan satıldı. Fiyatlardaki düşüşte yerli yetiştirilen fasulyenin tezgâhlara çıkması ve fasulyenin bol miktarda olması etkili oldu.

“25 LİRADAN SATIYORUZ”

Taze fasulyenin bol miktarda yetişmesi ve kaliteli olması hem çiftçilerin hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. Pazar esnaflarından Mehmet  Zeki Menekşe, “Geçen hafta ilçe dışından gelen taze fasulye kilosu 35 liradan satılmaktaydı. Bu hafta 25 liradan satıyoruz. İlimizde üretilen mahsulün maliyetinin düşük olması ve bol miktarda olması nedeniyle fiyatı düştü. Buda vatandaşlarımızın yüzünü güldürdü.” diye konuştu. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.