Yaşar Kemal Kent Ormanı ile Alt-Üst geçitler projesi lansmanı yapıldı

Yaşar Kemal Kent Ormanı ile Alt-Üst geçitler projesi lansmanı yapıldı

Gündem Yayın: 21 Ocak 2024 - Pazar - Güncelleme: 21.01.2024 14:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Vali Canalp ‘Yaptığımız parkla “İyi ki Batman’da yaşıyorum” diyeceksiniz

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Yaşar Kemal Kent Ormanı & Alt-Üst Geçitler Projesi lansmanını gerçekleştirdi.

Lansman programına; Belediye Başkan Yardımcıları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Programda konuşan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Canalp, Batman’a yeni bir kimlik kazandırmak ve her Batmanlının‘İyi ki Batman'da yaşıyorum’ diyecekleri bir kent haline getirmek için hazırlanan projeleri tek tek hayata geçirdiklerini ifade etti.

TAM DONANIMLI BİR PARK OLACAK

Yaşar Kemal Kent Ormanı hakkında bilgi veren Vali Canalp: “Kent içerisinde devasa büyüklükteki bu alanın lansmanını gerçekleştiriyoruz. 146 bin metrekarelik alan içerisinde yapacağımız yeni proje ile 2 kafeteryamız, içerisinde bebek bakım odaları, kapsamlı bir lavabo, büfe imkanları da olacak. Bin 190 metre uzunluğunda bisiklet yolumuz, 238 araç kapasiteli otoparkımız olacak ve değişik türden tematik bahçeler olacak” dedi.

‘ÇOCUK VE GENÇLERİMİZİ UNUTMADIK’

Çocuklar için de oyun alanlarının olacağına dikkat çeken Vali Canalp: “Bin 450 metrekarelik çocuk oyun alanlarımız, su oyun parkı, 325 metrekarelik su havuzumuzve aynı zamanda içerisinde yine 2 bin 300 metrekarelik bir miniatürk alanı bulunacak. 5 bin 600 metrekarelik piknik alanlarımız, futbol sahası, basketbol sahası, tenis kortu da yine bu alan içerisinde yer alacak” ifadelerinde bulundu.

‘İNSANLARIN HUZUR İÇERİSİNDE ZAMAN GEÇİREBİLECEĞİ YER OLACAK’

Yaşar Kemal Kent Ormanı’na dinlenmek için gelen kişilerin adeta orman havası soluyarak yürüyüş yapabilecekleri yürüyüş parkurlarının da yer alacağına dikkat çeken Canalp, vatandaşların huzur içerisinde vakit geçirebilecekleri, doğaya uyumlu alanlar oluşturulacağını hatırlattı ve ekledi: “Vatandaşlarımızın ağaçların altında oturabilecekleri ferah alanlar, üst kottan bir manzara görüntüsü, alt kodlarda yürüyüş alanları yer alacak. Karmaşadan uzak bir paradigma içerisinde, insanların huzur içerisinde doğayla uyumlu bir park estetiği ortaya konulmuş olacak. Bu park, Batman merkezde yapacağımız en büyük parklardan biri olacak. Diğer taraftan 182 bin metrekarelik İstiklal Parkımız da hizmet vermeye başladı. Yakın zamanda oranın da resmi açılışını yapacağız. Aynı zamanda şu anda 20'ye yakın parkımızın da inşaatı devam ediyor.”

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.