‘Ücretlerimiz yüksek enflasyon karşısında erimiştir’

‘Ücretlerimiz yüksek enflasyon karşısında erimiştir’

Gündem Yayın: 17 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 17.01.2024 15:37:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, tüm petrol emekçilerinin aldığı ücret yüksek enflasyon karşısında eridiğini açıkladı.  

Kartal açıklamasında “Başta TPAO, BOTAŞ, TÜPRAŞ ve TPIC’te çalışanlar olmak üzere, tüm Petrol Emekçileri, Yeni yılda yoksulluk sınırının yarısı kadar bir ücret ile çalışmak zorunda bırakılmışlardır. Ücretlerimiz yüksek enflasyon karşısında erimiştir. Pazarda, çarşıda, markette hasılı temel tüketim alanlarının tamamında alım gücümüz günden güne düşüyor, emeğimizin karşılığı yok sayılmaya devam ediyor. Kamu ve özel sektör de çalışan petrol emekçileri olarak ek protokol, Seyyanen Zam, Gelirde ve vergide adalet istiyoruz. Tek maaşla ev, araba aldığımız günlerden, haneye giren çift maaşla bile kira ve faturaları ödemede zorlandığımız günleri yaşıyoruz. Petrol Emekçileri 2023 yılının ikinci altı ayında, enflasyon karşısında hak kaybı yaşamış, enflasyona karşı ezdirilmiştir. Petrol emekçilerinin haklı talebi olan Ek protokol ile seyyanen zam, vergide adalet ve ücret düzenlemeleri bir an evvel yürürlüğe geçirilmelidir” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.