DEPSAŞ’tan çiftçilere önemli uyarı!

Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş., Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 6 ilde çiftçiler ile ilgili borç uyarısında bulundu.

Gündem Yayın: 26 Şubat 2023 - Pazar - Güncelleme: 26.02.2023 14:20:00
Editör -
Okuma Süresi: 53 sn.
Takip EtGoogle News

Dicle Elektrik, ödenmeyen tarımsal sulama abonelerine çağrı ve uyarılarda bulundu. Çok sayıda çiftçinin borçlarının bulunduğuna yönelik yapılan açıklamada, ödeme uyarısı yapıldı. Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş’den yapılan yazılı açıklamada, bölgede 60 çiftçiye hizmet verdiklerini belirterek, “Hizmet alanımızda 60 bine yakın tarımsal sulama yapan çiftçilerimizin bir kısmı, kullandığı enerji maliyetini zamanında ve eksiksiz ödemekte, ancak ödemeyen bir kesim ise çoğunluktadır. Ödenmeyen tarımsal sulama abonelerine ait birikmiş alacak ise maalesef büyük bir borç yükü oluşturmaktadır. Alacağın tahsiline yönelik yıllardır devam eden bir uygulamanın yeni bir uygulama gibi gösterilerek gündem ile ilişkilendirilmesi gerçeği yansıtmamaktadır. Bakanlık tarafından açıklanan  destek, elektrik borçlarına karşı yapılan kesinti toplam bedelinin yüzde 2’si nispetindedir” denildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.