BESO’DEN GAZETEMİZE ZİYARET

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Gazetemizin İmtiyaz sahibi Bulut Kutlu’yu gazete ofisinde ziyaret etti.

Ekonomi Yayın: 10 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 10.01.2024 16:51:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Çiftçi, yerel  basının önemine ve toplum üzenindeki etkisinden söz etti.  Çiftçi açıklamasının devamında; “Batman basını gerçekten çok önemli bir rol üstleniyor çünkü Basın kentin tanıtımı ve kalkınmasına büyük katkı sağlayan iletişimdir , İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan değerli basın çalışanlarımızın üstlendiği misyon şüphesiz taktire şayandır. Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden tüm gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Konuşmasının devamında Çiftçi,” Görevi devir aldığımız gibi devlet kredileri için danışmanlık hizmetine başladık. Pandemiden dolayı istihdam taahhütlü faizsiz kredi almaları için esnaf ve üreticilerimize danışmanlık yaptık yaklaşık 3000 esnaf ve tüccar danışmanlık hizmetimizden faydalandı. Bu çalışmaların sonucunda Batman bu programdan yaralanarak 12. sırada yer aldı ve danışmanlık hizmetimiz hala devam etmektedir.

Hukuk danışmanlığı hizmetimize başladık ve bu danışmanlık hizmetimiz devam etmektedir.

 E ticaret, kişisel gelişim, ön muhasebe, kriz yönetimi ve özel eğitimde ölçme ve değerlendirme yöntemi gibi farklı konularda eğitimler verdik e ticaret ve muhasebe eğitimini bir ay boyunca esnaflarımızın hizmetine sunduk.

 

Esnaflarımızı ziyaret ediyoruz hem sorunlarını dinliyor hem talepleri varsa gerekli yerlere söyleyip hallediyoruz.

 

 Göreve geldiğimiz den kısa bir süre sonra AK Parti Genel Başkan Vekili olan Numan Kurtulmuş ile görüşerek esnaflarımıza elektrik, sigorta primleri ve vergiler konusunda yardımcı olmalarına dile getirdik ve bu konularda gerekli açıklamaları basın ile de paylaşarak her zaman gündeme getirmeye çalışıyoruz.

 

Başkanlığa geldiğimiz günden bu yana valilerimiz ile şehrimiz ve esnaflarımız için istek ve taleplerde bulunduk. Esnaflarımıza TOKİ ile işbirliği yapıp ev yapma, uçak seferlerinin artırılması, şehir merkezinin otopark sorunu, çarşı merkezinde güvenliğin arttırılması, Gülistan Caddesi’nde trafoların kaldırılıp görüntü kirliliğine son verilmesi ve muhtelif sorunların çözüme ulaşmasında girişimlerde bulunduk tabela ve reklam vergilerinde indirim yapılmasını talep ettik.

 Üyelerimize yardımcı olmak ve hayatlarını kolaylaştırmak için birçok kurumla indirim anlaşması yaptık.

 

1.  Özel Batman yaşam hastanesi ile %20 indirim

 

2. Özel Batman Dünya hastanesi ile %20 indirim

 

3.  Özel medikal Point hastanesi ile %20 indirim

 

4. Özel Batman hastanesi ile %20 indirim

 

5. Batı Göz Tıp Merkezi ile indirim anlaşması

 

6  Esse Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği ile %25 indirim anlaşması

 

7. Kısa yol Kurs Merkezi ile %25 indirim anlaşması

 

8.  Gelişim Garajı Eğitim Kurumları ile %25 indirim anlaşması

 

9. Adım Akademi Eğitim Kurumları ile %25 indirim anlaşması

 

10. Mektebim Koleji ile %25 indirim anlaşması

 

11. British Yabancı Dil Kursu ile %25 indirim anlaşması

 

12. Özel C1 Kurs Merkezi ile %25 indirim anlaşması

 

13.   Sekiz On iki Kurs Merkezi ile %25 indirim anlaşması

 

14.  NLK Soft ile E-ticaret paketlerinde %35 indirim

 

15. Dynobil Oto Ekspertiz ile %40 indirim

 

16.Katılım Evim ile %30’a varan indirim

 

17. Güney Garanti Oto Ekspertiz ile Full Premium paket %50 indirim

 

18. Resmi işlemler için odamıza gelen üyelerimize ücretsiz StarWax otopark hizmeti

 

19.  Volkswagen araç servisinde indirim paketleri

 

20. OKN (SUN) Petrol İstasyonu’nda benzin alımında %2 dizel alımında %4 indirim

 

21.EminEvim ile %15-%25 arasında indirim imkanı

 

• İstanbul’da düzenlenen Batman günlerine, Batman’da yapılan fuar ve Irak İş Formuna katılım sağladık ve en üst derecede destek vererek çalışmalar yaptık.

 

•  Son zamanlarda yükselen enflasyon karşısında büyük bir sorun haline gelen kiralardan dolayı hemen hemen her gün bir mülk sahibi ve kiracı esnafımızın arasına girerek uzlaştırdık.

 

 Tüm kurumlarla irtibat halindeyiz ve esnaflarımızın yararına olacak şekilde çalışıyoruz. İŞKUR, SGK, Maliye, Ticaret, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım, TEDAŞ ve diğer tüm kurumlarla esnaflarımızın ne sorunu varsa halletmeye çalışıyoruz.

 Ticaretimizin gelişimi için BATSO, OSB, TİCARET BORSASI ve iş adamları dernekleri olan HAKSİAD, MÜSİAD, ASKON ve ASRİAD ile istişareler içerisindeyiz.

 

Belediye başkan yardımcılarımız ve birim müdürlerimiz ile iletişim halindeyiz ihtiyaç durumuna göre hepsiyle görüşüyoruz.

Gazetenin İmtiyaz sahibi Bulut Kutlu ise yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.