Köylüler, yeni yerleşim yeri istiyor

Köylüler, yeni yerleşim yeri istiyor

Gündem Yayın: 22 Mart 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 22.03.2023 16:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman'da Ilısu Barajı nedeni ile evleri sular altında kalan Soğuksu (Zorava) Oymataş Mezrası sakinlerini ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, şehir hayatına alışmayan köylülere yeni yerleşim yeri verilmesi gerektiğini söyledi.

Ilısu Baraj suyunun çekilmesiyle gün yüzüne çıkan (Zorava) Oymataş Mezrasında köy sakinlerini ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz ve beraberindeki heyeti, köylülerin sorun ve taleplerini dinledi. 2020 yılı mayıs ayında baraj suları altında kalan birçok köy gibi Soğuksu (Zorava) mezra boşaltıldı. Köylerini boşalttıktan sonra şehir ortamına alışamadıklarını ve şehir hayatının kendilerine zor geldiğini söyleyen köy sakinleri, yetkililere seslenerek yeni yerleşim yeri tahsis edilmesini istedi.

‘MAĞDURİYETLERİ GİDERİLSİN’

Köy sakinlerini ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, "HÜDA PAR olarak bizlere iletilen tüm sorunları önemsiyoruz. Bu kapsamda vatandalar tarafından bizlere iletilen bir sorun oldu. Batman merkeze bağlı Oymataş Köyünün Soğuksu Mezrası Ilısu Barajının suları altında kalmıştı. Bunun için köylüler mağduriyet yaşamıştı. Bu noktada mağduriyetlerinin giderilmesi için bizden destek ve sorunlarını gündeme getirmemizi istediler. Bizler de heyetimizle beraber köye gelip kardeşlerimizle bir araya gelip sorunlarını dinledik." dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.