Ebeveynlere mahremiyet eğitimi

Ebeveynlere mahremiyet eğitimi

Eğitim Yayın: 18 Şubat 2024 - Pazar - Güncelleme: 18.02.2024 13:56:00
Editör -
Okuma Süresi: 57 sn.
Takip EtGoogle News

Batman Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi, ‘Ebeveynlere Mahremiyet Eğitimi’ verildi.

Ebeveynlere yönelik, pozitif ebeveynlik stratejilerinin konuşulduğu eğitimde özellikle “mahremiyet eğitiminin çocuklara nasıl verileceği” konularında bilgi aktarıldı. Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde Petrolkent Mahallesi’nde bulunan Bil-Mek atölyesinde eğitim gören kadınlara, çocukların karşılaşabileceği istismar durumlarında hem çocukların hem de ebeveynlerinin nasıl davranması, hareket etmesi gerektiği anlatılıyor.

EĞİTİM TÜRKÇE, KÜRTÇE VE ARAPÇA VERİLDİ

Çocuk sahibi olan veya çocuk bekleyen 70 kadın kursiyere; çocuklara özel alan bilinci kazandırma, çocukların bedenlerini koruma becerisini geliştirme, çocuk istismarının belirtileri, iyi ve kötü dokunuşları ayırt etme başlıkları altında akıllarda kalan sorulara yanıt aranıyor. Uzman psikologlar tarafından Türkçe, Kürtçe ve Arapça verilen eğitimden kursiyer kadınlar oldukça memnun kaldı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.