“İNSAN YAŞAMI ÖNCELİKLİ OLMALIDIR”

“İNSAN YAŞAMI ÖNCELİKLİ OLMALIDIR”

Gündem Yayın: 21 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 21.11.2023 14:11:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Önceki gece Batman'da yaşanan sel faciasının ardında olay yerinde araştırma ve incelemelerde bulunan Batman Barosu, felaketin nedeninin dere yatağındaki yapılaşmanın olduğunu açıkladı.

Baro yönetimi tarafından yapılan açıklamada “Bugün yaşanan sel felaketi, aradan geçen bunca yıla rağmen kentin en temel sorunlarından olan alt yapı eksikliğine dair ciddi bir çalışmanın yapılmadığını ve dere yataklarındaki yapılaşma sorunun çözülmediğini göstermiştir. Yaşam hakkı diğer tüm haklara erişimin ön koşulu olan çekirdek haklardandır. Tüm kamusal aktörlerin yaşam hakkının korunmasına yönelik ulusal ve uluslararası mevzuattan kaynaklı pozitif yükümlükleri bulunmaktadır. Yaşam hakkıyla yakından ilgili olan bir diğer hak ise sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşama hakkıdır. Bu hakların bir gereği olarak tüm insanların güven içinde oldukları, sağlıklı, temiz ve insan onuruna yaraşır bir kentte yaşama hakları bulunmaktadır. Tüm yaşam alanlarının başta deprem olmak üzere, değişen iklim düzeni de gözetilerek diğer hava olayları kaynaklı felaketlere dayanıklı hale getirilmesi insan yaşamının korunması açısından artık yadsınamaz bir gerçeklik haline gelmiştir. Bu anlamda Batman’ın depreme dayanıklı, alt ve üst yapısı yeterli, havası temiz ve imar durumu insan onuruna yaraşır bir kent haline getirilmesinde yerel idarelerin ve merkezi hükümetin ertelenemez sorumlulukları bulunmaktadır” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.