Sağlıkta şiddete tepki

Sağlıkta şiddete tepki

Gündem Yayın: 27 Temmuz 2023 - Perşembe - Güncelleme: 27.07.2023 15:09:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

SES Batman Şubesi ve Batman Tabip Odası tarafından yapılan ortak basın açıklamasıyla sağlıkta yaşanılan şiddet olaylarına tepki gösterildi.

SES Batman Şubesi ve Batman Tabip Odası adına açıklama yapan Deniz Topkan, son 24 saatte sağlık alanında yaşanılan şiddet olaylarına dikkat çekildi. Topkan, “Sağlıktaki şiddet sadece hasta ve yakınlarının emekçilere yönelik şiddeti değildir. İşyerlerindeki liyaktsiz yöneticilerin uyguladığı mobbing, muhalif olana sendika üyelerine yönelik siyasal (sürgün, işten atma, açığa alma, soruşturma vb) şiddet, açlık ve yoksulluk sınırı arasında çalışmaya mahkûm edilerek uygulanan ekonomik şiddet gibi birçok şiddet türü ile uğraşıyoruz.

‘CAYDIRICI YASAL DÜZENLEME GELMELİ’

Sağlık emekçilerine yönelik şiddeti engellemenin birinci yolu toplumdan ve hizmet üreten emekçiden yana bir sistem inşa edilmesi ile mümkündür. Elbette bu gerçekleşinceye kadar şiddeti engellemek için caydırıcı yasal düzenlemeler alınmak zorundadır ve bunun da mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Demokrasinin tüm kurum ve kuralları ile uygulandığı, herkesin sağlıkla yaşayacağı ve güvenli geleceği olan bir düzen kurmak mücadelesini yükseltelim. Sorunlarımızın kaynağı sistemdir. Birbirimize değil sistemi değiştirmeye yönelelim” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.