Tüpe üst üste zam

Tüpe üst üste zam

Gündem Yayın: 08 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 08.01.2024 13:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Tüpe bir hafta içinde iki kez zam gelmesi yüzünden vatandaşlar tepki gösterdi. “bu şekilde devam ederse eski usule geri döneceklerini söyledi.

Akaryakıta gelen ÖTV zammının ardından bir zam da mutfaklarda kullanılan tüpe geldi. 12 kilogramlık mutfak tüpü yaklaşık 25 TL artışla 580 TL’ye yükselirken, kilogramlık küçük tüp de 6 TL zamlanarak 135 TL’ye çıktı. Tüp satıcıları gelen zamlardan dolayı satışlarının düştüğünü ve vatandaşların tüp alamadığına dikkat çekti. Yıllardır tüp bayiliği yapanlar bu zamların bu gidişatın nereye kadar devam edeceğini elbet bir sonu olacağını söyledi. Tüp fiyatlarının dolara endeksli olduğu ve akaryakıta gelen ÖTV zamanından sonra arttığını söyleyen Tüp Bayi İşletmecisi Murat Tanrıkulu, “Fiyatlar yükseldiği için satışlarımızda düşük oluyor. Tüp almaya gelen vatandaşlar artan fiyatlar yüzünden şikayetlerini bildiriyor ama bizim elimizde olan bir şey yok.” Dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.