100. yıl çoşkuyla kutlandı

100. yıl çoşkuyla kutlandı

Gündem Yayın: 29 Ekim 2023 - Pazar - Güncelleme: 29.10.2023 15:27:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı Batman’da da çeşitli etkinliklerle kutlanırken öğrencilerin taşıdığı yaklaşık 100 metrelik Türk Bayrağı ise alkış aldı.

Batman Valiliğinde Vali Ekrem Canalp'in tebrikleri kabulünün ardından, Turgut Özal Bulvarı Valilik karşısında tören programı gerçekleştirildi. Vali Ekrem Canalp ve Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Mehmet Ali Koç, tören aracıyla halkı ve askeri birlikleri selamlayıp ‘Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

‘MİLLETİMİZİN VAR OLMA MÜCADELESİDİR’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı mesajı ve günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından konuşan Vali Canalp, Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı nedeniyle yaptığı konuşmasında: “Her anı kahramanlıklarla dolu eşsiz bir mücadele olan Kurtuluş Savaşımız, milletimizin var olma mücadelesidir. Cumhuriyetimiz ise yeniden dirilişimizin sembolüdür. Cumhuriyetin Kuruluşunun 100. yılını yeni ve büyük kazanımlarla daha büyük bir coşku içerisinde ve dünya vatandaşlığına değerli bir ülke olarak heyecanla hep birlikte idrak ediyoruz,” dedi.

F16’LAR GÖSTERİ UCUŞU YAPTI

Tören birliklerinin geçişi esnasında F16 uçakları 100. yıl nedeniyle gösteri uçuşu yaptı. Tören, folklor gösterisi, wushu ve judo gösterisi, resim, kompozisyon, şiir ve atletizm, dalında dereceye girenlere ödüllerinin takdimi ve akabinde yapılan geçit töreni ve Öğrencilerin taşıdığı yaklaşık 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağı ile tören son buldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.