GEBE OTELİ AÇILDI

GEBE OTELİ AÇILDI

Sağlık Yayın: 08 Kasım 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 08.11.2023 17:03:00
Editör -
Okuma Süresi: 58 sn.
Takip EtGoogle News

Anne ve bebek sağlığını korumak amacıyla Vali Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp’in himayelerinde Sason Devlet Hastanesi’nde "Gebe Oteli" hizmete açılarak, Anne ve bebek sağlığı için önemli adım atıldı.

HASTANE KOŞULLARINDA HİZMET

Özelikle kış aylarında yaşanan olumsuz hava şartlarından kaynaklı ulaşımda aksamaların yaşandığı İlçemiz köylerindeki, gebe vatandaşlarımızın kalacağı misafirhanede; sosyal sebeplerle doğum esnasında sağlık kurumuna erişiminde problem olabilecek gebelerin tespiti yapılır, bu gebeler planlanan merkezlere nakledilir, misafir edilir ve hastane şartlarında doğumlarını gerçekleştirirler. Doğum sonrası anne ve bebeklerin sağlık durumları uygun hale getirildikten sonra tekrar evlerine dönmeleri sağlanır. Gebe Oteli, Sason'da anne ve bebek sağlığını koruma amacı güden önemli bir hizmet sunuyor. Bu hizmet, anne ve bebek sağlığını korumak için atılan önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.