Kozluk Domatesi tescillendi

Kozluk Domatesi tescillendi

Gündem Yayın: 11 Aralık 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 11.12.2023 14:18:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Coğrafi işarete sahip 4’üncü ürün ‘Kozluk Domatesi’ oldu

Batman’ın önemli lezzetlerinden olan ‘Kozluk Domatesi’, Türk Patent ve Marka Kurumunca (TÜRKPATENT) coğrafi işaret belgesiyle tescillendi.

Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün başvurusu üzerine Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından ‘Kozluk Domatesi ’ne 7 Aralık 2023 tarihinde tescil belgesi verildi.

KOZLUK KAYMAKAMI TESCİL BELGESİNİ VALİ CANALP’A TAKDİM ETTİ

Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şanverdi ve domates üretiminin yapıldığı köy muhtarlarıyla birlikte Vali Ekrem Canalp’i ziyaret ederek, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanan coğrafi işaret belgesini takdim etti. Valilik toplantı salonundan Kaymakam Güngör ve beraberindeki heyet ile bir araya gelen Vali Canalp, tescil belgesinin ilimize hayırlı olması temennisinde bulunarak, kendilerine teşekkür eti.

‘BÜYÜKŞEHİR BATMAN’A, ÜRETİM ŞEHRİ BATMAN’A ADIM ADIM İLERLİYORUZ’

Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Canalp; Büyükşehir olma yolunda olan ilimizde yürütülen çalışmalara değinerek, “Büyükşehir Batman’a, üretim şehri Batman’a adım adım ilerliyoruz” dedi. Vali Canalp, “Kozluk ilçemizin domatesi coğrafi tescili bugün itibariyle almıştır. Domatesimizin karakteristik özelliklerine baktığımız zaman; görüntüsü ve kabuğunun inceliği içerisindeki aroması, lezzeti bir tadı var. Raf ömrü nispeten kısadır. Bu şekildeki yerel ürünlerimizi bizim nihai amacımız bir tarafında Kozluk’ta yapmış olduğumuz festival örneğindeki gibi bu ürünlerimizin daha çok tanıtılması ve daha çok satılmasını sağlamak.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.