Belediye taleplere yetişiyor

Belediye taleplere yetişiyor

Gündem Yayın: 23 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 23.01.2024 14:27:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kentimizin kültürel zenginliği olarak bilinen tandır ekmeği için Batman Belediyesi’nin kadınlara destek vermek amacıyla başlattığı Tandır Evi projesi 2024 yılında da devam edecek.

Yapımına yaklaşık 2 yıl önce başlanan Tandır Evi projesiyle, 2022 yılında 16, 2023 yılında birinci etap 17, ikinci etapta 17 olmak üzere 45 mahalleye toplamda 50 tandır evi yapıldı.

45 MAHALLEYE 50 TANDIR EVİ YAPILDI

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in ‘Yerinde İletişim Yerinde Çözüm’ mottosuyla başlattığı Mahalle Buluşmaları’nda talep edilen tandır evlerinin yapımı 2024 yılında da devam ediyor. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ‘Mahalle Buluşmaları’ kapsamında gelen taleplerin anında değerlendirildiğini kaydederek: “Sayın Valimizin talimatıyla Batman’ın 14 farklı (İrmi, Çamlıtepe, Meydan, Çay, Fatih, Sağlık, Yeşiltepe, Gültepe, Petrol, Çarşı, Yenişehir, Sağlık, Hürriyet ve Aydınlıkevler) mahallesinde tandır evi çalışmamız devam etmektedir. 14 mahallemize ek olarak 2024 yılı içerisinde toplamda 50 tandır evini tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bu çalışmaların sonunda Batman genelinde yapılan toplam tandır evi sayısı 100 olacak” ifadelerinde bulundu.

AİLE BÜTÇELERİNE DESTEK SAĞLIYOR

Bilindiği üzere tandır evleri, toplumsal değerlerin ve kültürel geleneklerin sürdürülmesinde, kadınların ihtiyaçlarının karşılanması ve sosyalleşmesinde önemli rol oynuyor. Yöre kadınları ekmek ürettiği gibi bunları satarak kazanç sağlayıp, aile bütçelerine de destek sağlıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.