Geleceğin sinemacıları akademide buluşuyor

Geleceğin sinemacıları akademide buluşuyor

Gündem Yayın: 30 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 30.01.2024 14:06:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen Batman Sinema Akademisi (BSA) eğitimleri devam ediyor.

ÖĞRENCİLER, KENDİ FİLMLERİNİ ÇEKECEK

Sinemaseverler, sektörün deneyimli isimlerinden dört ayrı alanda teorik ve pratik eğitimler alıyor. Yönetmen Bekir Bülbül, senarist ve oyuncu Recep Çavdar ile sinema eleştirmeni Suat Köçer, bu hafta da bilgi ve deneyimlerini akademi öğrencileriyle paylaştı. Film yapımının bir hikâye anlatma yolu olduğunu vurgulayan Recep Çavdar, öykünün bu anlatımın temeli olduğunu aktardı. Sinema Tarihi ve Eleştirmenliği dersinde Türk sinemasının doğuşundan bugüne kadarki sürecini anlatan sinema eleştirmeni Suat Köçer, sinemanın bu coğrafyadaki serüvenini önemli isim ve süreçlerini öğrencilere aktardı. Akademide yönetmenlik dersine katılan yönetmen Bekir Bülbül, senaryo sürecinin ardından başlayan film yapım sürecine dair temel bilgileri öğrencilerle paylaştı. Batman Sinema Akademisi (BSA), 8 haftalık eğitimin ikinci haftasını geride bırakırken, Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde süren akademi 2 aylık sürecin ardından öğrencilerin kendi filmlerini çekecekleri saha aşamasıyla devam edecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.