Batmankamp yeni yerleri keşfetmeye devam ediyor

Batmankamp yeni yerleri keşfetmeye devam ediyor

Yayın: 16 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 16.01.2024 11:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

 

 

Batmankamp Gezi ve Doğa Ekibi Batman'ın doğasını tanıtmak ve doğa sporlarını vatandaşlara daha çok sevdirmek için yeni trekking, hiking parkurlarını keşfetmeye devam ediyor.

 Ekip bünyesinde yer alan keşif ekibi ile her hafta Batman'ın keşfedilmemiş bölgelerinde keşif turları yapan ekip, doğa sporlarını sevenleri heyecanlandıracak birbirinden güzel yeni parkurları yürüyüş rotalarına eklediklerini, mevsime göre planlama yaparak tüm yeni parkurları yürümeye başladıklarını söylediler. Önceki hafta Tımok Köyü'nde ilk kez bir doğa yürüyüşü düzenleyen ekip bu hafta da Dérdilé köyü ile Difné köyü arasında vadi boyunca tam 11 km yürüyerek muhteşem bir parkur oluşturdular. Parkurun çok heyecanlı bir rota olduğunu, özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında  bu rotada yürümenin çok  daha zevkli olacağını önemle belirten doğa ekibi, Mart ayında bu parkuru tekrar yürüyeceklerini söylediler. Batman'ın pek çok ilçesi ve köyünde keşfettikleri yeni parkurları önümüzdeki haftalarda yürümeye devam edecekler.

Batmankamp kurucusu Yunus Yılmaz; “Uzun zamandır bölgemizde ki sosyal ve turizm faaliyetlerinin yeterli olmadığının farkındayız. Ekibimiz olarak tamamen kendi imkanlarımızla bu eksiklikleri gidermek için uzun zamandır gönüllü olarak mücadele ediyoruz. Bölgemiz için  gönüllü olmaktan gururluyuz. Halkımız ve bölgemiz bizler için çok değerli ve bölgemizi her faaliyetin en iyisine layık görüyoruz. Yeni yürüyüş parkurları ve kamp alanlarını keşfedip destekleyerek doğa turizmini güçlendirmeyi hedefliyoruz. Yurtdışından, ülke genelinden bölgemizi ziyarete gelen çok sayıda doğa sever ve gezgine yardımcı oluyoruz. Bölgemizi coğrafyasıyla, tarihi ve kültürel güzellikleriyle tüm dünyaya tanıtmaya hazırız. Başta Kamp turizmi olmak üzere birçok sosyal faaliyeti bölgemize taşıyıp halkımıza kazandıran ilk ekip olarak emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.