Dünya’ya ‘Barış’ istiyoruz

Dünya’ya ‘Barış’ istiyoruz

Gündem Yayın: 19 Ekim 2023 - Perşembe - Güncelleme: 19.10.2023 17:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

SES Batman Şubesi ve Batman Tabip Odası ortak basın açıklaması yaparak Gazze’de hastanelerin bombalanması ve yaşananların savaş suçu olduğunu açıkladılar.  

Basın açıklamasını okuyan SES Şube Eş Başkanı Cihan Tüzün Filistin Gazze’de yaşananlara tepki göstererek “Hastanelerin bombalanması ve tedavi görenlerin tedavi hakkının engellenmesi Cenevre Sözleşmelerine ve çatışma hukuku kurallarına aykırıdır. Tüm dünyanın göz önünde gerçekleşen hastane saldırısı kuralların çiğnenmesidir, savaş suçudur ve sorumluluğu olanlar savaş suçlusu olarak yargılanmalıdır.“Kararlılık gösterisi” adı altında yapılan saldırı en asgari ahlaki ve insani değerlerden yoksunluğu, bir barbarlığı temsil etmektedir. Bu suçu işleyenler insanlığın vicdanında mahkûm edilmiş, lanetlenmişlerdir. İsrail devleti hükümeti daha fazla suça bulaşmamak için saldırıları durdurmalı, ateşkes sağlanmalı, insani yardımlara yönelik engellemeler kaldırılmalı, sorunların barış ve diyalog yoluyla çözümü esas alınmalıdır. Bir kez daha İsrail’in soykırıma varan Gazze şeridindeki hastaneye ve sivillere yönelik tüm saldırıları kınıyoruz.”dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.