Arı Yetiştiricilerine Tarsim anlatıldı

Arı Yetiştiricilerine Tarsim anlatıldı

Gündem Yayın: 18 Ocak 2024 - Perşembe - Güncelleme: 18.01.2024 15:29:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünde devam eden Tarsim Bilgilendirme toplantılarına Sason'da devam edildi.

Sason Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Müdürümüz Mustafa Şanverdi, TARSİM Van Bölge Müdürü Meriç Özdemir, Batman Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Çetin Doyar, Birlik üyeleri, İl Müdürlüğümüz teknik personeli ve çiftçiler katıldı.

ARI VARLIĞININ YÜZDE 70’İ SASON’DA

Toplantıda konuşan İl Müdürü Mustafa Şanverdi; Batman merkez ve ilçelerinde TARSİM Sigortaları ile ilgili eğitim çalışması yürüttüklerini söyledi. Sason ilçesinde ciddi oranda büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricisi bulunduğunu, ayrıca arı varlığının yaklaşık yüzde 70'ine yakınının Sason'da olduğunu dile getirdi. İl Müdürlüğ  koordinatörlüğünde Van Bölge Müdürlüğünün katkılarıyla çiftçileri Tarsim sigortaları hakkında bilgilendirdiklerini belirtti.

‘ARICILIK BATMAN İÇİN ÖNEMLİ’

Batman için arıcılığın önemli olduğunu aktaran Müdür Şanveridi "Arıcılık ilimiz için çok önemli ve bu anlamda kovanlarımızın sönmemesi, zarar görmemesi açısından üreticilerin desteklenmesi için sigorta yaptırmaları önem arz etmektedir" diye konuştu. TARSİM Van Bölge Müdürü Meriç Özdemir toplantıda Arı yetiştiricilerine Tarsim sigortalarının faydaları, üreticilere katkıları, nasıl başvuru yapılacağı, sigortanın kapsamı ve kapsam dışı kalan konuları hakkında bilgi verdi. Batman Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Çetin Doyar; Arıcılar için önemli bir bilgilendirme toplantısı olduğunu, Arıcılığın sürdürülebilir bir şekilde yapılabilmesi için Tarsim sigortaları'nın' gerekli olduğunu dile getirdi. TARSİM bilgilendirme toplantıları, İlimiz Merkez ve Kozluk ilçelerinde de devam edecektir.​

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.