Batman'da 6 derslikli anaokulu açıldı

Batman'da 6 derslikli anaokulu açıldı

Gündem Yayın: 12 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 12.02.2024 14:18:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman'da yapımı tamamlanan 6 derslikli Dicle Anaokulu'nun Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp''in katıldığı törenle açıldı. Batman Kardelen mahallesinde  yapılan 6 derslikli Dicle Anaokulu’nun açılışını yaptı. Açılış törenine, Vali Canalp'’in yanı sıra Batman AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Milli Eğitim Müdür yardımcıları,  öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Batman Dicle Anaokulu açılışında konuşan Il Milli Eğitim.Müdürü Mahmut Kurtaran, " Bu güzide okul 2022 yatırım programımızda yer alan 12 okulumuzdan biri.  Şuan itibariyle 147 öğrencisi, 6 öğretmeni ve idarecileriyle çocuklarımızın eğitimini burada 2. Dönemin başından itibaren yoğun şekilde ama 1. Dönemin sonu itibariyle de başlatmış bulunduk. Okulöncesi eğitim bizim eğitim basamakları içerisindeki en önemli basamağımız. Okul öncesi ile eğitime başlayan çocuklarınımız, ondan sonraki tüm eğitim kademelerinde bu basamakta almış olduğu eğitimin avantajını tüm hayatları boyunca, hatta iş hayatları boyunca  yaşayacaklar. Okul öncesi eğitimi almış ile almamış öğrenci arasında çok ciddi farklar olduğunu bizim okul öncesi uzmanlarımız ifade ediyor. İlimizdeki okul öncesi verileri de her gün giderek daha iyi bir hal alıyor. Özellikle şuan itibariyle Türkiye ortalamasının çok çok üstündeyiz. İl geneli 18 bin tane çocuğumuz okulöncesi eğitimi görüyor. 5 yaşta okullaşma oranımız Türkiye ortalamasının üzerinde seyrediyor. 5 yaş çağ nüfusumuz aşağı yukarı 13 bin'dir. 12 bin 500'ü şuan okullarımızda devam ediyor. Tabii 3 ve 4 yaş çalışmalarımız da devam ediyor" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.