Özel Eğitim ve Rehberlik Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Özel Eğitim ve Rehberlik Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Gündem Yayın: 19 Ocak 2024 - Cuma - Güncelleme: 19.01.2024 14:00:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Bilgilendirme-Değerlendirme Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran başkanlığında gerçekleşti.

İdari katta bulunan toplantı odasında gerçekleşen bilgilendirme ve değerlendirme toplantısına Müdür Kurtaran, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetlerinden Sorumlu Şube Müdürü Abdurrahim Kusen, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Mustafa Çakan, özel eğitim meslek okulu müdürü, özel eğitim anaokulları ile özel eğitim uygulama okulları müdürleri katıldı. RAM Müdürü Mustafa Çakan rehberlik araştırma merkezi çalışmaları hakkında yaptığı sunumla başlayan toplantıda 2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci dönem bilgilendirme ve değerlendirme ile ikinci dönem yapılacak çalışmalar ele alındı. Toplantıda ayrıca özel gereksinimli bireylere yönelik hazırlanan il eylem planı kapsamında yapılan ve yapılacak çalışmalar görüşüldü.

EĞİTİM İHTİYAÇLARI ÖZEL OLARAK DİKKATE ALINSIN

Müdür Kurtaran, özel gereksinimli bireylerin eğitim süreçlerinde ailelerin rolünün önemine dikkat çekti. Kurtaran, Özel gereksinimli bireylerin toplum için özel bir yere sahip olduğunu ve bu öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarının özel olarak dikkate alınması gerektiğini belirtti.

AİLELER DE EĞİTİM SÜRECİNE DAHİL EDİLSİN

Toplantıda ayrıca Müdür Kurtaran özel gereksinimli bireylerin eğitimine yönelik özverili çalışmalarından dolayı okul müdürlerine teşekkür edip, bu öğrencilerin farklılıklarının dikkate alınarak, yaşadıkları çevrede bütünleştirilmiş ortamlarda eşitlik temelinde, ayrımcılık yapılmaksızın hayat boyu eğitim imkanlarından yararlandırılması gerektiğini vurguladı. Özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin ilgi, istek, gelişim özellikleri ve eğitim ihtiyaçları doğrultusunda yönlendirilmesinin önemine değinerek, özel gereksinimli öğrencilerin ailelerinin de eğitim sürecine aktif olarak dahil edilmesi gerektiğini ifade etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.