Oduncu’dan Kızmaz için soru önergesi

Oduncu’dan Kızmaz için soru önergesi

Gündem Yayın: 13 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 13.02.2024 15:45:00
Editör -
Okuma Süresi: 58 sn.
Takip EtGoogle News

DEM Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Hasankeyf barajında cansız bedenine ulaşılan Rojvelat Kızmaz’a dair soru önergesi verdi.

Oduncu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya verdiği soru önergesi şöyle “Batman’da yaşayan 26 yaşındaki Rojvelat Kızmaz, 9 Şubat Cuma günü saat 10.30’da ikamet ettiği Petrol Mahallesi 106. Sokak’taki evinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştır. RojvelatKızmaz’ın ağabeyi gazeteci Mehmet Kızmaz, kendi imkanlarıyla yaptıkları aramada kız kardeşinin Hasankeyf’e gittiğini tespit ettiklerini ve Hasankeyf baraj gölü kenarında kıyafetleriyle eşyalarını bulduklarını belirtmiştir. 12 Şubat Pazartesi günü ise RojvelatKızmaz'ın cansız bedeni Ilısu Barajı'nda bulunmuştur. RojvelatKızmaz'ın kaybolduğu gün Batman İl Emniyet Müdürlüğü’ne kayıp ilanında bulunduklarını belirten Kızmaz’ın ailesi, başvurularına rağmen emniyetten kendilerine herhangi bir dönüşün sağlanamadığını ve ısrarlarına rağmen barajda arama çalışmalarının geç yapıldığını ifade etmiştir.” 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.