‘İnsan Hakları Anıtı onarılmalı’

‘İnsan Hakları Anıtı onarılmalı’

Gündem Yayın: 06 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 06.12.2023 14:11:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman’ın trafiğe kapalı Gülistan Caddesi girişinde bulunan ve kentin sembolü haline gelen İnsan Hakları Anıtı kamyonetin çarpması sonucu büyük hasar gördü. Zarar gören anıt ile ilgili açıklamada bulunan İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi, anıtın bir an önce onarılarak eski haline getirilmesini talep etti.

İHD tarafından yapılan açıklamada “Batman şubemiz ve kayıp yakınlarının simgesi haline gelen Gülistan Caddesi içerisinde bulunan İnsan Hakları Anıtının, bir kamyonetin çarpması sonucu devrildiği iddiasını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Cumartesi Anneleri ve faili meçhul kayıplarımızla özdeşleşen ve araç trafiğine kapalı olan cadde üzerinde bulunan İnsan Hakları Anıtının, kamyonetin çarpması sonucu devrilmesinin iddia edilmesi akıllarda soru işaretlerine sebep olmuştur.

‘OLAYIN DETAYLARI ARAŞTIRILSIN’

Heykel, bir elin içinde dünyayı tutan ve insan haklarını temsil eden sembolleri barındırmaktadır. Bir tarafında Veda Hutbesi diğer tarafında İnsan Hakları Beyannamesi bulunan İnsan Hakları Anıtının yıkılması bizleri derinden üzmüştür. 2009 yılından beri şubemiz ve kayıp yakınları tarafından İnsan Hakları Anıtı önünde ‘Kayıplar Bulunsun-Failler Yargılansın’ etkinliği gerçekleştirilmektedir. Anıt şubemiz ve kayıp yakınları için bir sembol haline gelmiştir. İnsan Hakları Anıtına yapılan saldırıyı kınıyor, olayın tüm detayları ile araştırılmasını, sorumlular hakkında cezai işlem uygulanmasını, anıtın bir an önce onarılarak eski haline getirilmesine talep ediyor ve olayın takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz” denildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.