''Basın demokrasinin soluğudur''

Batman Basın Konseyi Derneği Başkanı Nedim Arslan, 10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. BBK. Başkanı Arslan, Gazeteci ve basın çalışanları günün 24 saati boyunca demokrasi mücadelesi için çaba içerisinde olan fedakar bir

Gündem Yayın: 09 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 09.01.2024 11:22:00
Editör -
Okuma Süresi: 59 sn.
Takip EtGoogle News



GAZETECİLER AĞIR BEDELLER ÖRÜYOR
Gazeteciler canları pahasına bile olsa savaşlarda, deprem ve felaketlerde halkın haber alma hakkını sağlamak için sahada oldukları bir gerçektir diyen BBK. Başkanı Nedim Arslan,  sadece Gazze ve İsrail savaşında dünyanın her yerinden gelen yüzlerce  gazetecinin öldürüldüğüne dikkat çekti. Geçtiğimiz yıl asrın felaketi depremlerinde de onlarca gazetecinin yaşamını yitirmesinin yanında ekonomik açıdan da büyük sıkıntıların yaşandığını söyleyen Arslan, ''son zamanlarda tüm sektörlerde olduğu gibi basın camiasında da büyük ekonomik sıkıntılar çekilmekte. Özellikle yerel basın bu sıkıntıyı kaldıramaz hale gelerek  bir çok gazete artık kapanma noktasına gelmiştir ve kapanan her gazete  vatandaşın haber alma hakkını kısıtlayacaktır.  Buna rağmen hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan ve  ayakta durmaya çalışan basın mensuplarının 10 Ocak gazeteciler gününü kutluyorum'' dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.