“Gençlerimizi ahilik ahlakıyla yetiştirelim”

“Gençlerimizi ahilik ahlakıyla yetiştirelim”

Gündem Yayın: 01 Ekim 2023 - Pazar - Güncelleme: 01.10.2023 17:10:00
Editör -
Okuma Süresi: 56 sn.
Takip EtGoogle News

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Ahilik Haftası sebebiyle katıldığı seminerde, gençlerin ahilik ahlakıyla yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Batman Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Ahilik Haftası’nda öğrencilere yönelik seminer verdi.

Günün anlam ve önemi hakkında konuşmalarda bulunan Başkan Çiftçi, ahiliğin ne olduğu, prensipleri ve kazançları hakkında konuştu. Başkan Çiftçi, şahsi görüşünün ahiliğin arapça kökenli ve kardeşlikten geldiğini kardeşliğin ise herşeyden önce geldiğini belirterek, “ “Gençlerimiz, çocuklarımız ve öğrencilerimiz kendilerini iyi yetiştirmelidirler. Çünkü sizler geleceğin esnafı, tüccarı, mühendisi, doktoru vb yöneticiler olacaksınız. Siz gençler bizim geleceğimizsiniz ve sizlerden beklentimiz çoktur. Zamanınızı boşa harcamayın ve kıymetini çok iyi bilerek değerlendiriniz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.